Марселиньо донесе „златни” точки за Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Марселиньо донесе „златни” точки за Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Novsport

06-03-2018, 19:25

Лудогорец записа четвърта поредна победа в Първа лига през 2018 година, след като спечели с 1:0 визитата си на Берое.

Преди началото на срещата от XXIV кръг всички на стадиона в Стара Загора запазиха минута мълчание в памет на починалата легенда на домакините Стойко Стойков, който почина наскоро, след като изигра 203 мача за заралии в „А“ група.

Самият двубой пък бе изключително равностоен, като гостите стигнаха до успеха с попадение на Марселиньо в 80-ата минута, който вкара своя седми гол в шест мача срещу този опонент.

Двата тима стартираха предпазливо дуела и започнаха да поглеждат по-смело към вратата на съперника едва след преполовяването на първата част. 

В 28-ата минута Дяков изведе Сисиньо на фланга, който подаде към навлизащия във вратарското поле Кешеру. Последният обаче не успя да стигне до топката и претендира, че е задържан в пеналта, но в крайна сметка бе отсъдено нарушение в атака на румънеца. 

Три минути по-късно Рубен Бригидо подаде на Мартин Райнов, който стреля и вратарят на гостите се намеси, а топката срещна гредата.

В самия край на първата част Берое пропусна най-чистата възможност преди почивката, след като Охене проби много добре през центъра.

Той изведе Бригидо сам срещу вратаря, но Ренан излезе, за да скъси ъгъла и успя да спаси сигурен гол.

Точно след изтичането на първия игрови час Охене стреля опасно, а после топката рикошира в Пластун и за малко да влезе във вратата, но излезе в корнер.

В 77-ата минута се стигна до грозен момент, тъй като Сисиньо настъпи нарочно падналия на земята Охене, но това убягна от погледа на съдиите.

Малко след това Райнов направи фрапантен пропуск, а в ответната атака Лудогорец нанесе своя удар.

В 80-ата минута, след един корнер, Игор Пластун свали топката с глава към Марселиньо, който от непосредствена близост откри резултата с глава.

Домакините имаха претенции за засада, но при многократните повторения се видя, че двамата с Иван Бандаловски са на една линия.

Не след дълго гредата спаси домакините.

Това се случи в 84-ата минута, когато Мисиджан стреля от въздуха в наказателното поле, но топката се отби от напречния стълб. 

Така в крайна сметка Лудогорец нанесе дебютна загуба на Берое през календарната година и запази стопроцентовата си успеваемост в Първа лига през 2018-а. 

Шампионите остават лидери в класирането с 60 точки, като вече имат с 6 повече от втория ЦСКА, който обаче е с мач по-малко.

Берое запазва четвъртата си позиция с 41 пункта от 24 срещи.

Източник: Novsport

Последни новини